Pre využitie tejto funkcie
musíte byť prihlásený:

Registráciou získate možnosť:

- hodnotiť komentáre
- pridávať články do obľúbených
- písať články
- prístup k archívu topnoviniek
- a mnoho iného...

Prihlásiť sa
a využívajte výhody registrácie:

Zabudli ste heslo?

Konto: / Registrovať
22.08 / Meniny má Tichomír
Môj účet   ·    Obľúbené články   ·    Reakcie

Nová nápojová kategória cideru na Slovensku. Na trh vstupuje Kingswood

28.02.2015 14:27

Portfólio Pivovarov Topvar sa rozširuje o novú nápojovú kategóriu. Už od februára prinášajú slovenským spotrebiteľom cider Kingswood s ambíciou vybudovať segment cideru tak, aby dosiahol úspech ako v okolitých krajinách.

   

Kingswood je nový osviežujúci alkoholický nápoj vyrobený zo starostlivo triedených sadových jabĺk, s vynikajúcou harmóniou sladkých a suchých tónov a neobsahuje žiadne umelé arómy, farbivá ani sladidlá.

 

Čo je cider? 

Cider je osviežujúci, alkoholický nápoj (4 – 6 %), ktorý sa vyrába riadeným kvasením nefiltrovaného jablčného muštu. Je jedným z najstarších alkoholických nápojov na svete a jeho tradícia má korene vo Veľkej Británii. Cider nie je pivo, ani radler, je menej horký ako pivo, menej sladký ako limonády a menej perlivý ako sýtené vody, aj vďaka čomu si získal priazeň spotrebiteľov po celom svete. 

Chuťový profil cideru Kingswood bol vytvorený na mieru

Cider Kingswood (4,5 % alkoholu) vychádza síce z britskej tradície jablčných ciderov, ale jeho chuť bola vytvorená podľa chuťových preferencií spotrebiteľov v strednej Európe. „Chceli sme vytvoriť autentickú jablkovú chuť, ktorá je jedinečná a vytvorená na mieru
pre českého a slovenského spotrebiteľa,“
vysvetľuje Grant McKenzie. Správnu chuť Kingswoodu ladili degustátori niekoľko mesiacov. Miešali rôzne kombinácie odrôd jabĺk a vyskúšali ich pritom viac ako dvadsať variantov. Výsledná chuť nápoja je príjemne sýta a skutočne jablková – ani príliš suchá alebo naopak sladká a najlepšie vynikne
pri servírovaní na ľade.

V redakcii sme mali tú česť cider Kingswood ochutnať a slová Granta McKenizeho môžme len potvrdiť. Chuťovo plne uspokojil jednotlivcov, ktorí doteraz pivo nevyhľadávali a nesklamal ani ostrieľaných pivárov.

Polovica spotrebiteľov, ktorí obľubujú cider, nepije pivo

„Kategória ciderov je jednou z najrýchlejšie rastúcich alkoholických nápojových kategórií na vyspelých pivných trhoch a nápojový trh uvedením cideru získava nový impulz pre svoj rozvoj. Prináša totiž nové príležitosti, pri ktorých sa konzumuje a má potenciál osloviť tých, ktorí nie sú pravidelnými konzumentmi piva a uprednostňujú iné alkoholické nápoje,“ uviedol Grant McKenzie. Cider Kingswood je vhodný pre ženy aj mužov, ktorí majú radi nové veci a radi sa stretávajú so svojimi priateľmi a známymi. Ich životný štýl je aktívny, no na konci dňa vyhľadávajú chvíľku na oddych, relax a príjemné posedenie. Prieskumy ukázali, že viac ako 40 % Slovákov nemá svoj jasne vyhradený nápoj pre popoludňajšie alebo večerné posedenie s priateľmi a sú otvorení novým chutiam.  

Necháte sa zlákať?

 

 

Kam ďalej?

Birdy live! Zaži ju už túto nedeľu.Ako za napísanie jedného blogu vyfasovať 50 eur?Redesignujeme, meníme, vylepšujeme

Užívatelia: Najaktívnejší / Najlepšie hodnotení

Diskusia · 0 komentárov

Pridať komentár